web statistics
BiografieAndré van Amstel wordt op 22 juni 1955 geboren in Amsterdam Oud-west.

De muziek loopt als een rode draad door zijn leven. Als kind draait hij de platen van The Beatles grijs en al jong speelt hij als drummer in een bandje. Later runt hij een platenzaak, werkt bij een platenmaatschappij en in de jaren 80 heeft hij vijf jaar lang een (toen nog illegaal) radiostation met ca. 20 medewerkers, genaamd Radio Noord Holland, de voorloper van het huidige RTV N-H.

André zingt soms al wel in beperkte kring, maar als hij in 2001 een café overneemt en er een muziekcafé van maakt neemt het serieuzere vormen aan en zingt hij vaak in zijn eigen café. Omdat hij ook steeds meer voor allerlei andere optredens wordt gevraagd en het daardoor steeds drukker krijgt wordt het café in 2004 verkocht en gaat hij verder zingend door het leven.

Eind 2003 brengt André voor de grap een CD uit getiteld "375 Jaar Heerhugowaard", ter gelegenheid van het jubileum van de drooglegging van de polder Heerhugowaard. Deze CD was alleen lokaal verkrijgbaar in Heerhugowaard.

Halverwege 2004 scoort hij een giga-internet-hit met "We gaan voor Oranje", dat maar liefst 85.000 keer wordt gedownload tijdens het EK in Portugal. Dit nummer was uitsluitend via internet verkrijgbaar en niet op CD. Met "We gaan voor Oranje" wordt André gevraagd voor TV optredens o.a. bij "Goedemorgen Nederland", gepresenteerd door Daphne Bunskoek, en bij RTV-Rijnmond dat een Oranjespecial rond André maakt.

In Januari 2006 verschijnt zijn single "Gezellig naar 't café", een geweldig feestnummer dat je onmiddelijk meezingt. Het resultaat tijdens live-optredens in zalen en café's is één grote dijnende massa en spontane polonaises. "Gezelluggghhh..." wordt een welhaast nationale kreet en het nummer bereikt hoge posities in vele hitlijsten, waaronder nummer 1 noteringen bij RadioNL en De Nationale Top 20 van Nationaal FM, alsmede vele lokale en regionale stations. "Gezellugggghhh" bereikt een 16e plaats in de RadioNL Top100 van 2006. In de zomer van 2006 maakt SBS6 Shownieuws een reportage met André voor de rubriek "Thuis bij ..."

In April 2006 verschijnt wederom een nieuwe single, getiteld "Nederland" t.g.v. het WK-2006 in Duitsland. Het is een prachtige ballad die een gevoel van nostalgie oproept en het midden houdt tussen hoop en vrees. Met "Nederland" verschijnt André zelfs in het 20.00 uur journaal bij de NOS, dat een item wijdde aan nieuwe voetballiedjes. Als extra wordt een nieuwe versie van "We gaan voor Oranje" aan de CD toegevoegd.

Eind 2006 brengt André "Ze is een dame" uit, en ook deze single bereikt de nr 1 positie bij vele lokale en regionale stations, waaronder RadioNL en Nationaal FM.

Tijdens het slechte zomerweer van 2012 schrijft André de tekst van "In het zuiden van Portugal", verhalend over de Portugese Algarve, waar hij graag komt en waar vrijwel altijd de zon schijnt. Peter van Kesteren schrijft de muziek erbij en André besluit in het voorjaar van 2013 om het nummer op CD uit te brengen.